مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تبریز در گفتگوی اختصاصی با سازه خبر تاکید کرد:* تسریع هوشمند سازی تبریز با توسعه شبکه فیبر نوری | پایگاه سازه خبر
جمعه, ۱۸ آبان , ۱۴۰۳ | Friday, 8 November , 2024
شناسه خبر:72255    ۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تبریز در گفتگوی اختصاصی با سازه خبر تاکید کرد:
تسریع هوشمند سازی تبریز با توسعه شبکه فیبر نوری

محمدرضا کاظمی مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز میهمان تحریریه پایگاه ” سازه خبر” نخستین و پربازدیدترین رسانه حوزه شهر، راه و ساختمان شمالغرب کشور بود و از نزدیک با روند فعالیت های این رسانه تخصصی دیجیتال آشنا شد و با خبرنگاران «سازه خبر» پیرامون عملکرد این سازمان در حوزه هوشمند سازی کلانشهر تبریز به گفتگو پرداخت.

به گزارش سازه خبر، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز در ابتدای گفتگوی اختصاصی خود با سازه خبر در خصوص ایجاد زیرساخت های شهر هوشمند در تبریز اظهار داشت:از نخستین روزی که  مسئولیت را در این سازمان قبول کردم برای ایجاد زیر ساختهای اساسی برای تحقق شهرهوشمند اقدام نمودم تا به معنا و مفهوم واقعی، مدیریت واحد شهری را توسط فناوری پیاده سازی کنیم و در این راستا از استاندار محترم آذربایجان شرقی و شهردار محترم کلانشهر تبریز درخواست کرده ایم که به سمت تحقق مدیریت واحد شهری حرکت کرده به صورتی که شهروندان آنرا احساس کند که در این راستا اولین وظیفه مان ایجاد زیرساخت های هوشمند سازی در تبریز است که  لازمه آن ایجاد کانال برای ارتباط نهادهای شهرداری با یکدیگر و سپس نهادهای مرتبط خدمت رسان در بستر شهر است.

وی افزود:براساس مصوبه سال۱۳۷۲ مجلس شورای اسلامی شهرداری ها ملزم به ایجاد تونل ارتباطی در شهرها هستند که متاسفانه با گسترش شهرها این مهم آنطور که باید درمحقق نشد اما میشود برای ایجاد زیرساخت شهرهوشمند با حداقل هزینه و زمان از فیبر نوری بعنوان یکی از اولویتها استفاده کرد.

 

 

کاظمی تاکید کرد:متاسفانه با آنکه همیشه عنوان می شود تبریز شهر اولین ها است اما در مورد فیبر نوری عقب ماندگی زیادی داریم شاید اگر حمایت قاطع کنونی شهردار تبریز بعنوان مدیریت ارشد شهری در دوره های قبلی نیز وجود داشت، کلانشهر تبریز نیز همانند اصفهان هم اکنون صاحب ۴۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری بود ولی عمده فعالیت ایجاد شبکه فیبر نوری در سطح تبریز از سال ۱۴۰۱ صورت گرفته که تاکنون این شبکه را به ۲۵۰ کلیومتر رسانده ایم.

وی با بیان اینکه یکی دیگراز اولویت های مهم شکستن انحصار ایجاد شده در بحث اینترنت فیبر نوری بود، خاطر نشان کرد:در این راستا یک اپراتور دیگر نیز برای همکاری انتخاب شد چراکه باید در ابتدا زیر ساختهای الکترونیکی و ارتباطی در شهر آماده باشد تا بعد بتوان خدمات الکترونیک هوشمند را ارائه داد در حال حاضر ۱۱۰ کیلومتر از شبکه فیبر نوری در سطح تبریز زیر بار رفته است  که حدود ۴۰ کیلومتر آن در مسیر غرب به شرق تبریز در مسیر راه آهن تا میدان بسیج می باشد.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز با بیان اینکه خدمات الکترونیکی باید بصورتی باشد که همه آحاد جامعه بتوانند از آن به راحتی بهره مند شوند، گفت:در این راستا در نظر داریم با تکمیل زیر ساختها و گسترش شبکه فیبرنوری اکثر خدمات قابل ارائه به شهروندان را به صورت الکترونیکی به مردم ارائه نمائیم که بهترین قابل و بستر برای تحقق این امر فیبر نوری می باشد.

 

وی با بیان اینکه توسعه شبکه فیبر نوری در تبریز با سرعت مناسب در حال تکمیل است، اظهار داشت: شبکه فیبر نوری برای تبریز و شهروندان یک مزیت و ارزش افزود اساسی و امتیاز تلقی می شود که برای شهر درآمد پایدار در پی دارد و از آن مهمتر آیندگان نیز از آن به خوبی بهره مند خواهند شد و در حال حاضر نیز در برنامه داریم طی ماه جاری طرح پیاده سازی اینترنت به درب منازل و کسب و کارها را آغاز کنیم که بر این اساس اینترنت پر سرعت با تعرفه شناور و رقابتی در میان اپراتورها در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت اخیرا نیز طی تفاهم نامه ای که با یکی از اپراتورها منعقد شد مقرر گردید فیبر نوری در ۳۰۰ کیلومتر از خیابانهای اصلی و ۵۰۰ کیلومتر از گذرگاه های زیر ۱۸ متر تا درب منازل توسعه پیدا کند.

کاظمی تاکید کرد: در پروژه جدید زیرساختی یکپارچه در سطح شهر برای شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت درب منازل فراهم خواهد شد تا از آسیب رساندن به آسفالت سطح شهر توسط شرکت‌های متفاوت جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: از مزایای پروژه مذکور در مرحله اول اتصال ساختمان های شهرداری جهت ارائه خدماتی پایدار با ظرفیت بالا در حوزه مدیریت شهری برای شهروندان است.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز به دیگر مزایای اجرای این پروژه اشاره کرد و گفت: هدف از فراهم ساختن زیرساخت شهرهوشمند رساندن فیبرنوری به درب منازل برای بهره مندی از خدمات پهنای باند اینترنت، در اختیار گذاشتن سامانه‌های هوشمند در حوزه حمل و نقل عمومی، مدیریت ترافیک و … توسط شرکت های حائز شرایط به شهروندان است.

 

کاظمی با بیان اینکه فیبرنوری صرفا برای استفاده از اینترنت نیست، تصریح کرد :شهرداری تبریز از ۲ سال قبل اقداماتی را به صورت ویژه در حوزه هوشمندسازی شهر و ارائه خدمات هوشمند آغاز کرده است که توسعه فیبر نوری تا درب منازل، راه‌اندازی اپلیکیشن تبریز، سیستم شهروندسپاری خدمات شهرسازی و نصب دوربین‌های ثبت تخلفات رانندگی و کنترل ترافیک از جمله خدمات مهم شهرداری تبریز در توسعه شهر هوشمند است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در راستای توسعه  فیبر نوری، واحدهای املاک، آموزش، ۱۳۷ و تاکسیرانی به بستر امن و پایدار تونل اختصاصی فیبرنوری شهرداری تبریز متصل شده است که در دنیای جدید لازمه هر شهر یک مرکز فرماندهی اطلاعاتی است که با توسعه شبکه فیبر نوری و بستر پایدار اینترنت صورت می گیرد که این امر نیازمند تعامل تمام ارگان ها بوده و در واقع تحقق شهر هوشمند در گرو توسعه ایجاد بستر فیبر در شهرها است، در همین راستا شهرداری تبریز بعنوان نهاد ایجادکننده  زیرساخت این بزرگراه اطلاعاتی با تعامل با اپراتورهای مجری طرح موجبات کاهش هزینه ها و افزایش بازدهی و کوتاه تر شدن زمان اجرای این پروژه را فراهم نموده است.
مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز در ادامه همچنین گفت: به منظور توسعه تونل اختصاصی شبکه فیبر نوری شهرداری تبریز طی ماه های گذشته در محدوده منطقه ۱، ۳۳۵ متر، منطقه ۴، ۵۰۰ متر، منطقه ۷، ۱۱۲۹ متر و در محدوده منطقه ۱۰، ۱۲۶۲ متر و در کل ۳۲۲۶ متر، حفاری، میکروداکت گذاری و پرکاری انجام شده است.

کاظمی در بخش پایان گفتگوی اختصاصی خود با سازه خبر با اشاره به کاهش هزینه های مکالمات به عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل پیاده سازی تجهیزات سیستم تلفن بر بستر شبکه در شهرداری تبریز گفت: راه اندازی سیستم voip موجب صرفه جویی چشمگیری در هزینه‌های ارتباطی می‌شود چرا که این سیستم برخلاف سانترال، به علت مجزا بودن از سیستم‌های مخابراتی، کاملاً تحت شبکه داخلی شهرداری بوده و هیچ هزینه‌ای بابت مکالمات داخلی به مجموعه تحمیل نمی‌کند.
وی افزود: تلفن تحت شبکه، سیستمی است که از زیرساخت شبکه برای انتقال مکالمات صوتی استفاده می‌کند. برخلاف سیستم‌های تلفنی سنتی که به خطوط مسی جداگانه نیاز دارند، تلفن فیبر نوری از همان کابل فیبر نوری که برای اینترنت استفاده می‌شود بهره می‌برد.
کاظمی: کیفیت صدا، مکالمات شفاف‌تر و واضح‌تر، قابلیت چند رسانه‌ای: (امکان ترکیب صدا، تصویر و داده)، سهولت در افزودن خطوط جدید، کاهش هزینه‌های نگهداری و تماس‌های راه دور و  یکپارچگی استفاده از یک زیرساخت واحد را از مزایای تلفن شبکه داخلی در بستر فیبرنوری عنوان کرد.
مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز همچنین تصریح کرد : با پیاده سازی این سیستم،  تمامی ارتباطات داخلی میان پرسنل و یا در صورت نیاز کنفرانس‌های ویدئویی در بستر شبکه‌ انجام می‌شود و مکالمات میان مدیران و کارمندان سازمان به صورت کاملاً رایگان صورت می‌پذیرد.

تهیه و تنظیم: پایگاه سازه خبر

     ارسال به دیگران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد.
کپی برداری و استفاده از منابع این پایگاه داده با ذکر منبع بلامانع می باشد.
پست الکترونیک: info@sazehpress.ir