یادداشت سردبیر*آذربایجان شرقی نیازمند اتحاد برای بازگشت به مسیر توسعه | پایگاه سازه خبر
جمعه, ۱۸ آبان , ۱۴۰۳ | Friday, 8 November , 2024
شناسه خبر:71637    ۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۹:۵۵
یادداشت سردبیر
آذربایجان شرقی نیازمند اتحاد برای بازگشت به مسیر توسعه

بهرام سرمست ۵۶ ساله با تصویب هیات دولت به عنوان هفدهمین استاندار آذربایجان‌ شرقی و سومین استاندار چهار سال اخیر استان منصوب شد.

روند انتخاب استاندار برای آذربایجان شرقی پس از شهادت مالک رحمتی با تغییر دولت با چالش های بسیاری مواجه شد و هر چند روز یک بار نام گزینه جدیدی برای تصدی سمت استانداری آذربایجان شرقی به گوش می رسید و از آنجاییکه رئیس جمهوری اسلامی ایران دکتر مسعود پزشکیان، سالها نماینده مردم تبریز،آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی بود حساسیت بیشتری برای انتخاب گزینه مناسب برای استانداری آذربایجان شرقی داشت.

از سوی دیگر روش مدیریتی خاص، پیگیرانه و توسعه ای شهید رحمتی در کنار انرژی بالای وی در مدیریت استان که باعث شده بود در مدت کوتاه حضور وی در استانداری از جایگاه ویژه ای در میان مردم و اذهان برخوردار شود کار دولت چهاردهم را برای انتخاب گزینه مناسب به مراتب سخت تر نمود.

ولی در نهایت هیئت دولت پس از بررسی های بسیار بهرام سرمست را که از چهره های فعال اصلاح طلب بود به عنوان استاندار آذربایجان شرقی انتخاب کرد. بهرام سرمست متولد بناب بوده و بواسطه سالها فعالیت در استان آذربایجان شرقی در کسوت مدیرکل سیاسی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی و سرپرستی فرمانداری تبریز شناخت خوبی از این استان دارد و به نظر می رسد می تواند پس از ماهها بلاتکلیفی سکاندار خوبی برای هدایت کشتی آذربایجان شرقی باشد. اما در این میان چندین نکته حائز اهمیت بوده که بایستی از جانب استاندار جدید آذربایجان شرقی مورد توجه قرار گیرد.

نخست اینکه آذربایجان شرقی بیش از ۴ ماه فاقد استاندار بوده و این امر باعث شده تا برخی از فرصت های جذب اعتبار و امکانات برای این استان در فصل کاری از دست برود که حتما بایستی این نقیصه با برنامه ریزی های هدفمند و نتیجه محور در قالب برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت جبران شود.

از آنجاییکه دکتر پزشکیان دولت چهاردهم را به‌عنوان دولت «وفاق ملی» نامگذاری کرده است و هدف از این نامگذاری را ایجاد همدلی، اتفاق و هماهنگی بین جناح‌های سیاسی برای حل مسائل و معضلات کشورعنوان نموده با انتخاب بهرام سرمست به عنوان استاندار آذربایجان شرقی که از چهره های فعال اصلاح طلب است نگرانی هایی مبنی بر حذف چهره های غیراصلاح طلب کارآمد و توانمند از سیستم مدیریتی استان وجود دارد که در این راستا نیز باید گفت که با توجه به اتلاف وقت های صورت گرفته اینگونه تغییرات حذفی احتمالی منجر به از دست رفتن دوباره موقعیت ها خواهد شد لذا بایستی استاندار جدید آذربایجان شرقی با دیدی فراجناحی به اقدامات صورت گرفته در سطح استان نگریسته و نتایج و عملکردها را مورد بررسی قرار داده و تغییرات احتمالی را بر این اساس به دولت و وزرا پیشنهاد دهد.

یکی دیگر از مواردی که بایستی مورد توجه استاندار جدید آذربایجان شرقی قرار گیرد استفاده از ظرفیت جوانان نخبه در سطوح مدیریتی استان است که در دولت سیزدهم شاهد این امر بودیم که در راس آن می توان به انتصاب شهید رحمتی جوان دهه شصتی به عنوان استاندار آذربایجان شرقی اشاره کرد که در برخی سازمانهای دیگر استان نیز اینگونه انتصاب ها صورت گرفت و در کل عملکرد مدیران جوان قابل قبول ارزیابی می شود لذا باید بگونه ای برنامه ریزی شود تا جوانگرایی در بدنه مدیریتی استان نیز لحاظ شود و از تجربه مدیران با سابقه در مشاوره و سیاستگذاری برنامه ها با هدف جانشین پروری آنگونه که در سطوح بالای دولت مشاهده می شود بهره برده شود.

و در پایان تاکید بر این موضوع تلخ لازم و ضروری بوده که آذربایجان شرقی چندی است که از حرکت در مسیر توسعه بازمانده است و بازگشت به این مسیر و پیشرفت در آن نیازمند به عزم و اتحاد همگانی در سطح استان است که این مهم قطعا در وهله اول با تدبیر و مدیریتی که بایستی از سوی بهرام سرمست اعمال شود ایجاد می گردد.

سید حسین هاشمی 

سردبیر پایگاه سازه خبر/ ماهنامه کوی دلبران

منتشر شده در شماره دوم ماهنامه کوی دلبران

 

 

     ارسال به دیگران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد.
کپی برداری و استفاده از منابع این پایگاه داده با ذکر منبع بلامانع می باشد.
پست الکترونیک: info@sazehpress.ir