عاون علمی رییس جمهور تاکید کرد:* تامین مسکن نخبگان در دستور کار | پایگاه سازه خبر
چهارشنبه, ۲۸ شهریور , ۱۴۰۳ | Wednesday, 18 September , 2024
شناسه خبر:71200    ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۲
عاون علمی رییس جمهور تاکید کرد:
تامین مسکن نخبگان در دستور کار

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس‌جمهور گفت: تامین مسکن نخبگان در دستور کار و اولویت این معاونت و بنیاد ملی نخبگان قرار دارد و اقداماتی در این زمینه در تهران انجام شده است.

به گزارش سازه خبر، حسین افشین عصر شنبه در دیدار با نخبگان، استادان و مدیران شرکت‌های دانش بنیان اصفهان در دانشگاه علوم پزشکی این استان، افزود: اگر معیشت و مسکن نخبگان به خوبی فراهم شود سبب تمرکز بیشتر آنها بر روی کارهای علمی و فناوری می شود و این موضوع از اهمیت بالایی برخوردارست.

وی با بیان اینکه برای تامین زمین مسکن نخبگان در اصفهان نیز مذاکره هایی با مسوولان این استان انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در تهران قول مساعد برای این کار اخذ شده است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر نخبگان از نظر مالی تامین نباشند، کشور به ثروت نمی رسد، اگر بگوییم چرا آنها ثروت دارند یعنی هنوز به توسعه نرسیده ایم.

افشین با تاکید بر لزوم حمایت از همه اجزای زیست بوم(اکوسیستم) علم و فناوری کشور، تصریح کرد: نخبگان ما امروز با مشکلات هویت مواجه هستند زیرا از طرفی از آنها خواسته می شود که خلاق و کارآفرین باشند و از طرفی، فرایندهای موجود برای فعالیت آنها چندان چابک و متناسب با جایگاهشان نیست.

وی با بیان اینکه پویاسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان در دستور کار است، اظهار کرد: طرح های این معاونت و بنیاد باید توسط ذینفعان نوشته شود.

رییس بنیاد ملی نخبگان درباره انتقادهای موجود به متوقف شدن طرح « احمدی روشن»، گفت: هر طرحی باید تاریخ انقضا داشته باشد و قبل از اتمام آن طرح جدیدی جایگزین شود نه اینکه این کار یک شبه صورت گیرد.

وعده معاون علمی رییس جمهور برای بازگشت طرح «احمدی روشن»

معاون علمی و فناوری رییس جمهور اضافه کرد: تلاش می شود طرح احمدی روشن تا سه ماه آینده بازگردد و تا اطلاع ثانوی از آن استفاده می‌شود تا طرح جدید و جایگزینی برای آن تدوین شود.

افشین، تقویت شرکت‌های دانش بنیان و بنیاد نخبگان در استان ها را ضروری دانست و اظهار کرد: نخبگان باید از ما توقع داشته باشند، توقع آنها سرمایه ما محسوب می شود و باید پیگیر این توقعات باشیم.

وی با بیان اینکه شرایطی در استان ها در ارتباط با نخبگان فراهم شده است، خاطرنشان کرد: بررسی های اخیر نشان داد که تعدادی از استان ها موفق به جذب و استفاده از این تسهیلات و شرایط نشدند که باید آسیب‌شناسی و برطرف شود.

افشین درباره تسهیلات بنیاد ملی علم ایران برای دوره های پسادکترا توضیح داد: منابع این بنیاد به خوبی در بین دانشگاه‌های کشور توزیع شده هرچند نگاهی به آمار نشان می دهد که سهم برخی رشته ها مانند علوم انسانی و هنر نسبت به دیگران، کمتر است.

وی افزود: سهم رشته های علوم انسانی از منابع این بنیاد کمتر از ۱۰ درصد بوده است که سال آینده باید به ۳۵ درصد برسد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور تصریح کرد: دوره های پسادکترا در کشور مقداری کاهش یافته درحالیکه باید برای ماندگاری پژوهشگران، این بخش تقویت شود و ما نیز از آن حمایت می کنیم.

افشین درباره جایگاه دانشگاه‌های کشور در رتبه‌بندی های جهانی، گفت: مسائل مختلفی روی این موضوع تاثیر دارد که زیرساخت ها و تجهیزات آزمایشگاهی و فناوری از جمله آنهاست.

رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: اگر زیرساخت های تحقیقاتی فراهم نباشد نمی‌توان به خوبی پژوهش کرد و ما نیازمند بودجه خوب و تعاملات بین‌المللی در این زمینه هستیم.

وی همچنین با بیان اینکه ۲ قانون خوب و مترقی درباره مالیات برای واحدهای فناور و دانش بنیان وجود دارد، خاطرنشان کرد: حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیاتی در سال گذشته برای تحقیق و توسعه در کشور هزینه شد.

اصفهان، رصدخانه حکمرانی در ایران است

رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: اصفهان، دومین استان در زمینه شرکت های دانش بنیان و اشتغال در این بخش و سومین استان در زمینه درآمدهای فناورانه و دانش بنیان است، دانشگاه های برتر، شهرک علمی و تحقیقاتی و صنایع بزرگی دارد بنابراین باید نگاه ویژه ای به آن داشت.

افشین با تاکید بر اینکه اصفهان، رصدخانه حکمرانی در ایران است، افزود: بسیاری از هشدارهای اولیه در کشور ابتدا از اصفهان مطرح و تذکر داده می شود چنانچه این موضوع درباره کمبود منابع آبی و فرونشست نیز اتفاق افتاد.

     ارسال به دیگران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد.
کپی برداری و استفاده از منابع این پایگاه داده با ذکر منبع بلامانع می باشد.
پست الکترونیک: info@sazehpress.ir